9 Nisan 2012 Pazartesi

YİNE LİFLER, YENİ LİFLER


Yine sipariş üzerine yaptığım ince ruhlu bir evsahibesinin gelen misafirlerine ikram etmek için istediği lifler.. Modeller ve renkler hediye edilecek kişilerin zevklerine göre teker teker seçilip benden istendi, ben de zevkle örüp gönderdim, güle güle kullanılsın:))

Resimlerden model almak isteyen olur diye hepsinin ayrı ayrı fotoğrafını çektim..


















3 Nisan 2012 Salı

KATMERLİ ÇİÇEK YAPIMI




Facebook'taki sayfama gelen istek üzerine yaptığım açıklamayı blogumda paylaşmasam olmazdı.. Ördüğüm şallardan artan batik iplikler bu çiçeklere çok yakıştı bir başladım sekiz on tane bitiverdi bile:) Batik olmasa bile artan yünlerinizle örüp çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz mesela bu yazımdaki gibi anahtarlık olur, broş taç veya toka olabilir, yada ne bileyim kondurmak istediğiniz her yerde güzel duracağına eminim..
Hadi başlayalım..
Eldeki malzemelerden yapılacağı için tığ no.su iplik markası falan vermiyorum direk açıklamaya geçiyorum..

Yedi zincir çekip oluşturduğumuz halkaya 23 trabzan yapıyoruz.


Beş zincir çekip üç trabzan atlayarak dördüncü trabzana sık iğneyle sabitleyerek köprücükleri oluşturuyoruz.


Bir sıkiğne 8 trabzan bir sık iğne yaparak yapraklarımızı oluşturuyoruz..



Örgünün arka tarafından iki yaprağın birleştiği yere sık iğne yapıp 6 zincir çekerek diğer iki yaprağın birleştiği kısma sık iğneyle sabitliyoruz.


Sırayı bitirip ipliği kırıyoruz..


İkinci rengimizle bir sık iğne 10 trabzan bir sık iğne olarak yapraklarımızı örüyoruz.




Yine arka taraftan bu sefer 7'şer zincir çekerek köprücüklerimizi yapıyoruz..


Son sırada üçüncü renge geçip bir sık iğne 12 trabzan bir sık iğne olarak yapraklarımızı örüp çiçeğimizi bitiriyoruz.


2 Nisan 2012 Pazartesi

Ailece Tatilin Keyfi Sony Projeksiyonlu Handycam'le Çıkar!



Projeksiyon özelliği sayesinde Sony Handycam; ailece geçirdiğiniz o değerli anları, istediğiniz yerde tekrar tekrar izleyebileceğiniz ölümsüz anılara dönüştürüyor!

Ailece gidilen tatillerde, anılarımızı kaydetmek ve sevdiklerimizle paylaşmak için mutlaka yanımızda bir kamera götürürüz. Peki bu kamera aynı zamanda kaydettiğimiz videoları duvara yansıtabilseydi? Videoları sevdiklerimizle birlikte geniş bir alanda izlemek için bilgisayar veya televizyona muhtaç olmasaydık? Üstelik onları dilediğimiz zaman dilediğimiz yerde izleyebilseydik? Sony’nin yeni projeksiyonlu kamerası ile tüm bunlar artık mümkün!

Projeksiyon özelliğine sahip olan Sony Handycam, içindeki videoları istediğiniz yüzeye yansıtmanızı ve dilediğiniz an izlemenizi sağlıyor. Böylece hem ailenizle beraber yaşadığınız o değerli anları ölümsüzleştirebiliyor hem de onları sevdiklerinize de izleterek paylaşabiliyorsunuz. Artık anılarınız her zaman ve her yerde sizinle!

Bir bumads advertorial içeriğidir.