30 Eylül 2009 Çarşamba

ÇİÇEKLİ MİNİ ÇANTA



Merhabalar:)
Önceki yazımda yaptığım çiçekleri değerlendirmek için ördüğüm mini çanta..

7 Eylül 2009 Pazartesi

ÇİÇEK YAPIMI

Çantalarımdaki çiçekler hem benim hem de sizlerin hoşuna gitti, sevgili ebrulikedi nasıl yapıldığını açıklamamı istemişti, netten biryerlerden bulup fotoğrafı ve şemayı kaydetmişim linki epey aradım ama bulamadım fotoğrafları da kaynak göstermeden paylaşmak istemedim.. Ben de kendim yaparak anlatmaya karar verdim, umarım açıklayıcı olur..
.


Önce 75 zincir çekiyoruz, geriye dönüp bir tane sık iğne yapıyoruz ondan sonraki zincire iki trabzan yapıyoruz, sonrakine bir trabzan bu şekilde dört tane zincir kalana kadar devam ediyoruz.. sıra bittiğinde kıvrımını da almış oluyor böylece..
.
İkinci sırada yine bir tane sık iğneyle başlıyoruz,
İlk yaprak: Bir tane trabzan yapıp sonra her ilmeğe iki trabzan şeklinde 5 kere tekrar ediyoruz,

İkinci yaprak: Bir tane trabzan, bir sık iğne, 6 kere aynı ilmeğe iki trabzan yapıp sık iğneyle yaprağı tamamlıyoruz,

Devam eden yapraklar: Aynı ilmeğe iki trabzan, bir trabzan, 4 kere aynı ilmeğe iki trabzan, bir tarbzan, aynı ilmeğe iki trabzan, sık iğne.. Sıranın sonuna kadar son yapraktaki gibi devam ediyoruz sık iğneyle kapatıyoruz. Son olarak da örgüyü yuvarlayarak dikip çiçek şeklini veriyoruz..

Biraz karmaşık gibi görünse de aslında çok basit, yapmak isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin:)

1 Eylül 2009 Salı

NERDE KALMIŞTIK:))

Herkese merhabalar; çok uzun zamandır yazı eklemiyorum, boş durduğum için değil de yaza uygun şeyler yapmıyordum o yüzden bu kadar uzaklaştım. Millet sıcaktan neredeyse pişerken tutup da patik çorap modeli paylaşmak istemedim.. Bu minik çantacıklar da o yaptığım çoraplardan kalan iplerle örüldü, hem çok kolay, hem çok çabuk bitti.. Benim çok hoşuma gittiler bakalım siz de beğenecek misiniz?